Heb je veel betaald voor een zonnebril? Dan wil je niet om de haverklap weer een nieuwe kopen. Daarom is jou er veel aan gelegen om de bril netjes te houden. Veel mensen weten alleen niet hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Lees dan vooral verder. In deze tekst zetten we namelijk 3 tips op een rijtje om je zonnebril netjes te houden.

1. Berg hem goed en veilig op als je hem niet draagt

Op een zonnige dag zet je een zonnebril waarschijnlijk op, maar er zijn ook momenten waarop je de bril niet draagt. Dit zijn vaak de momenten dat een zonnebril schade oploopt. Veel mensen bergen hun bril namelijk niet veilig op als zij hem niet dragen. Gooi je hem bijvoorbeeld los in je tas? Dan is de kans groot dat hij binnen de kortste keren beschadigd is. Deze kans is een stuk kleiner als je een zonnebril opbergt in een brillenkoker of een etui.

Bij zonnebrillen van merken als Ray-Ban, Tom Ford, Oakley, Dolce & Gabbana, Gucci en Prada krijg je soms een brillenkoker of etui cadeau. Is dit niet het geval? Koop er dan direct eentje bij. Dit is weliswaar een extra uitgave, maar het kan je ook veel geld besparen. Door je zonnebril veilig op te bergen, gaat hij over het algemeen namelijk een stuk langer mee.

2. Maak je zonnebril regelmatig schoon

Wie zijn zonnebril netjes wil houden, doet er goed aan hem regelmatig schoon te maken. De meeste mensen doen dit hooguit een paar keer per jaar, maar dit is veel te weinig. Als je een zonnebril veel draagt, raden wij je aan om hem één à twee keer in de week schoon te maken. Spoel hem eerst af met lauwwarm water en maak hem daarna schoon met een brillenspray of huidvriendelijke zeep. Gebruik geen andere (schoonmaak)middelen, want hierdoor kan jouw zonnebril beschadigen.

Veel mensen gebruiken het microvezeldoekje dat bij de bril zat om hem schoon te maken. Dit is niet gek, want hier is het doekje immers voor bedoeld. Als je het doekje al meermaals gebruikt hebt om de glazen van de bril af te nemen, is het verstandig om hem schoon te maken. Dit kan in de wasmachine, maar alleen als je geen wasverzachter gebruikt. Wanneer je het doekje met wasverzachter wast, is hij niet langer geschikt om een zonnebril mee schoon te maken.

3. Laat je zonnebril bijstellen

Op het moment dat je een Prada zonnebril koopt, wordt hij afgesteld. Hierdoor zit hij als gegoten. Wanneer je hem veel draagt, gaan de pootjes langzaam maar zeker steeds wijder staan. Hierdoor kan een zonnebril van je neus glijden. Vandaar dat het belangrijk is om je zonnebril regelmatig bij te laten stellen als je hem netjes wilt houden.

Author

Comments are closed.