Zweden is een heerlijk land voor een wandelvakantie. Het landschap is zeer divers. In het zuiden vind je de uitgestrekte bossen en de prachtige kustlijn. Richting de Noorse grens heb je het ruige gebergte. In het hoge noorden ligt het prachtige Zweeds Lapland. Je hebt in Zweden nog enorm veel mogelijkheden voor het maken van wandelingen door de nog ongerepte natuur. In deze blog vertellen we je over de mooiste wandelroutes van het land.

De Kungsleden Trail in Noord-Zweden

De Kungsleden Zweden is een van de mooiste wandeltochten van het land. Het is een wandelroute door Zweeds Lapland van zo’n 460 kilometer lang. Je komt hierbij over hoge bergtoppen, door uitgestrekte bossen en langs zeer krachtige rivieren. Je doet hier ongeveer een maand over, maar je kunt ook bepaalde delen lopen. 

Het overgrote deel van de route ligt in de poolcirkel. Met een beetje geluk kan je in bepaalde tijden ook het noorderlicht aanschouwen. In de zomerperiode is het vrijwel de gehele dag licht. Je kunt de route lopen in de periode van eind juni tot en met september. In deze periode zijn vrijwel alle hutten om te overnachten geopend.

De Skane Leden Trail in Zuid-Zweden

Zuid-Zweden heeft een enorme aantrekkingskracht op wandelaars uit alle windstreken. Niet zo gek want het landschap is er adembenemend mooi en zeer gevarieerd. Uitgestrekte bossen, weidse vlakten en een prachtige rotsachtige kustlijn, je vindt het hier allemaal. De Skane Leden Trail is in totaal maar liefst 1.300 kilometer lang en opgedeeld in 113 wandelroutes door de verschillende landschappen van Zuid-Zweden. 

Een van de mooiste wandelingen is die langs de westkust. Je vindt hier steile kliffen en imposante rotspartijen. Ga je verder naar het zuiden kom je door het natuurpark Kullaberg. Nationaal Park Söderase heeft prachtige oerbossen en mysterieuze wateren. Echt een aanrader!

Rondtouren door Zweden. Waar kun je de mooiste dingen vinden?

Zo kom je in Zweden

De snelste manier om naar Zweden af te reizen is met het vliegtuig. Zo vlieg je bijvoorbeeld met KLM in een mum van tijd naar Stockholm. Vanaf daar kan je per trein of bus verder. Je kunt ook met een binnenlandse vlucht naar Kiruna om vervolgens door te reizen met het OV. 

Hou op de luchthavens rekening met mogelijke vertragingen of zelfs annuleringen. Heeft jouw vlucht met KLM vertraging vergoeding is dan super eenvoudig aan te vragen. Niet vergeten want dat is zonde en meestal heb je er recht op.

Author

Comments are closed.