Lang niet iedereen houdt van belasting betalen. Op zich logisch, kijkende naar de belastingregels in ons land. Over sommige euro’s die je met hard werken verdiend hebt, moet je tot wel drie keer belasting betalen. Je betaalt namelijk inkomstenbelasting, vervolgens vermogensbelasting en daarna betalen je nabestaanden mogelijk ook nog schenkbelasting.

Met andere woorden: veel mensen doen er alles aan om zo min mogelijk belasting te betalen. Heb jij ook deze wens? Dan is het interessant om met onderstaande tips aan de slag te gaan. Met deze tips betaal je ook zo min mogelijk belasting.

Maak gebruik van aftrekposten

In veel gevallen kun je gebruik maken van aftrekposten. Dit is bijvoorbeeld het geval als je ondernemer bent. Je kunt dan van verschillende aftrekposten gebruik maken, zoals de startersaftrek en investeringsaftrek.

Ook als particulier kun je ‘gewoon’ gebruik maken van aftrekposten. Zo is het mogelijk om je zorgkosten en hypotheekrente van je inkomsten af te trekken. Hiermee breng je het bedrag omlaag waarover de belasting berekend wordt.

Investeer in pensioensparen

Heb je al iets voor je oude dag geregeld? Dit is dan het moment om in actie te komen. Middels pensioensparen kun je namelijk ook je belastbaar inkomen verlagen. Je spaart ondertussen ook nog voor je eigen toekomst. Een win-winsituatie dus.

Verdiep je wel even goed in de huidige regels in ons land. De ervaring leert namelijk dat deze regels met enige regelmaat veranderen. Ook moet je goed nagaan wanneer je dan wel belasting moet betalen. Want je stelt hiermee voornamelijk het betalen van belastingen uit.

Doneer geld aan een goed doel

Wil je aan het einde van het jaar je belastbare inkomen omlaag brengen? Dan kun je doneren met belastingvoordeel. Dit doe je in de vorm van periodiek schenken. Deze schenkingen zijn fiscaal aftrekbaar, waardoor je onderaan de streep minder belasting hoeft te betalen.

Goed om te weten: je bepaalt zelf alles met betrekking tot de donatie. Je bepaalt zelf welk bedrag je doneert en aan wie je dit doet, bijvoorbeeld aan de stichting CliniClowns. Leg wel de donaties en afspraken vast voor minimaal 5 jaar!

Schakel professionele hulp in

Minder belasting betalen is eigenlijk in elke situatie mogelijk. Maar, grote kans dat je niet precies weet hoe je zo min mogelijk belasting moet betalen. Daarvoor kun je dan ook prima professionele hulp inschakelen.

Met professionele hulp geniet je van extra veel voordeel. Zo word je op de juiste manier geadviseerd en kun je elk jaar weer langsgaan bij de specialist. Want ja, ook de regels met betrekking tot bovenstaande tips veranderen elk jaar weer.

Moet iedereen dan maar zo min mogelijk belasting betalen? Dat hangt uiteraard van je eigen idealen en denkbeelden af. Sommigen vinden het juist eervol om veel belasting te mogen betalen. Dat geeft immers aan dat je je schaapjes op het droge hebt. Anderen hekelen het betalen van belastingen; voor hen bieden bovenstaande tips uitkomst. Houd je uiteraard wel aan alle geldende regels en wetten.

Author

Comments are closed.