Of je je nu al maanden van tevoren verheugt op de feestdagen, en al vanaf 100 dagen voor kerst actief begint af te tellen, of dat je juist iemand bent die wat minder heeft met deze feestdagen, bijna allemaal gaan we vroeg of laat op jacht voor cadeautjes. Soms alleen voor je kinderen of je partner, soms ook voor andere familieleden, of misschien ook wel voor vrienden waar je een kerstdag samen mee viert. Dat zoeken naar cadeautjes kan heel erg leuk zijn, als je er plezier aan beleeft en ook al een idee hebt wat je wilt gaan kopen. Het kan echter ook een tijdrovend klusje zijn, of tot stress leiden als je er te laat mee begint of geen idee hebt wat je voor iemand moet kopen. Met onderstaande tips kun je echter bijna niet de mist in gaan.

Zorgvuldig uitzoeken wordt gewaardeerd

Wat je ook voor iemand koopt met kerst, zorg dat je het zorgvuldig doet. Als iemand ziet dat je moeite hebt gedaan voor een cadeau, echt je best hebt gedaan om iets persoonlijks uit te zoeken, misschien wel iets met een mooi verhaal, dan zit je eigenlijk altijd al goed.

Juist met kerst laat je mensen weten dat je van ze houdt, dat ze je dierbaar zijn. Daar horen persoonlijke cadeaus bij. Cadeaubonnen of wel erg algemene presentjes passen daarom wat minder bij dit seizoen. Persoonlijke aandacht, echt je best doen om wat moois te vinden, een ander blij maken, dat is het doel.

Makkelijker gezegd dan gedaan, dat wel. Voor mensen die heel dicht bij je staan weet je waarschijnlijk wel iets waar je ze écht blij mee kan maken. Maar hoe zorg je daarvoor bij je schoonmoeder? De nieuwe vriend van je nichtje? De kennissen die je uit hebben genodigd voor tweede kerstdag? Mensen die je een stuk minder goed kent, maar waar je ook niet met lege handen aan kunt komen.

Met iets lekkers zit je altijd goed

Ook mensen die je wat minder goed kent, kun je toch goed verrassen. Zeker met kerst geldt dat iets lekkers cadeau geven altijd een prima optie is. Probeer wel te achterhalen wat de persoon in kwestie lekker vindt, en speel daarop in. Geef een mooie fles wijn cadeau, liefst eentje die past bij de smaak van de ontvanger, of juist bij het seizoen. Een bijzondere kerstwijn, wat luxer dan normaal, valt altijd goed in de smaak. 

Iets te snoepen kan natuurlijk ook, chocolade bijvoorbeeld. Ontdekken wat iemand graag lust is meestal niet zo lastig. Speel je daarop in met een luxe-uitvoering van het favoriete hapje of drankje, dat je ook nog eens mooi in laat pakken, dan zit je echt altijd goed.

Author

Comments are closed.