Etherische oliën zijn in de laatste paar jaren behoorlijk toegenomen in populariteit. De kans is groot dat jij ook wel een flesje van dit wondermiddel of misschien zelfs een aroma diffuser in huis hebt staan. Etherische olie zijn heel krachtig en kunnen een positieve invloed hebben op je lichaam en geest. Maar wist je ook dat je deze oliën goed kunt inzetten bij je kinderen? Kinderen kunnen namelijk ook last hebben van bijvoorbeeld stress en slapeloosheid. Om je kinderen hierbij te kunnen helpen, zou je etherische oliën kunnen gebruiken. Wij leggen je hier verder uit hoe je dat kunt doen.

Waarom etherische oliën bij kinderen?

De scholen zijn inmiddels weer begonnen en dat betekent dat er weer van alles wordt gevraagd van onze kinderen. Ze moeten naar school, huiswerk maken, leren, met vriendjes en vriendinnetjes spelen, sporten en weer op tijd naar bed om het de volgende dag allemaal opnieuw te doen. Dit kan zorgen voor stress, druk en vermoeidheid. Door middel van etherische oliën voor kinderen kun je hen hierbij helpen. 

Aroma diffuser

Een aroma diffuser is een klein apparaatje dat je ergens in de kamer kunt zetten. Je vult hem met water en voegt er een paar druppeltje etherische olie aan toe. De diffuser vernevelt het water en de olie in de lucht, wat er uit ziet als een soort wolkje. Een aroma diffuser bevordert hiermee de luchtvochtigheid, zuivert de lucht én voegt er ook nog eens een lekker geurtje aan toe. Dit geurtje heeft daarnaast ook nog een fijne werking voor je lichaam en geest. Aroma diffusers voor kinderen kun je veilig op de kinderkamer neerzetten. De olie wordt flink verdund door het water in de diffuser, waardoor er allemaal maar voordelen aanzitten. Je hoeft niet bang te zijn dat de geur te overheersend is of er een gevoelige reactie ontstaat op bijvoorbeeld de huis van het kind. 

Het gebruik van etherische oliën bij kinderen

Toepassing van de olie bij kinderen

Er zijn in principe drie ‘problemen’ waar etherische olie goed bij kan helpen; slapeloosheid, verkoudheid en een slecht humeur.

Bevordering nachtrust

Een goede nacht slaap is erg belangrijk, zeker ook voor de ontwikkeling van kinderen. Lavendel wordt hierbij veelvuldig toegepast, omdat het ontspannend en rustgevend werkt. Maar ook kamille en geranium worden hiervoor gebruikt.

Verkoudheid

De koude maanden zijn weer in aantocht en dus komen ook de verkoudheidjes om de hoek kijken. Een frisse mix van oliën als citroen, kamfer en den zorgen ervoor dat de luchtwegen weer vrij komen en de irritaties verzacht worden.

Slecht humeur

Vrolijke kindjes hebben op iedereen een goed effect; het werkt aanstekelijk! Een mix van mandarijn, sinaasappel en vanille zorgt voor een grote glimlach op het gezicht van je kind.

Author

Comments are closed.