Spelen met speelgoed is ontzettend leuk, maar wat veel mensen nog wel eens vergeten is het feit dat speelgoed ook een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van je kind. Op jonge leeftijd moeten kinderen veel impressies en prikkels verwerken. Ze ontwikkelen zich snel, leren veel en pakken snel vaardigheden op. Speelgoed kan hierbij helpen. Het draagt bij aan de motorische ontwikkeling van je kind, terwijl het ook het ruimtelijk inzicht van je kind kan verbeteren. Bovendien prikkelt het de fantasie en kan speelgoed er ook voor zorgen dat je kind beter met andere kinderen leert spelen en delen. Hieronder laten we je zien welke soorten speelgoed bijdragen aan de ontwikkeling van je kind.

Speelbal

Sporten is goed voor een kind. Hoe jonger dit al gestimuleerd wordt, hoe meer profijt je kind er van zal hebben op latere leeftijd. Jong geleerd is oud gedaan. Als je kind al op jonge leeftijd de plezieren van sporten ontdekt, is de kans groter dat je kind op latere leeftijd blijft sporten en dus gezonder leeft. Dat is alleen maar iets wat gemotiveerd moet worden. Speelgoed kan hier een bijdrage aan leveren. Een speelbal is hier een goed voorbeeld van. Dit houdt kinderen in bewegen, kan gebruikt worden voor verschillende spelletjes en wellicht kun je hier en daar ook al wat spelregels van diverse sporten aanleren. 

Stoepkrijt

Stoepkrijt draagt op meerdere manieren bij aan de ontwikkeling van je kind. Ten eerste is het tekenen met stoepkrijt een goede oefening voor de fijne motoriek. Voor kleine kinderen is dit een goede voorbereiding op het tekenen en schrijven met bijvoorbeeld potloden en pennen. Daarnaast zorgt stoepkrijt er voor dat je kind buiten gaat spelen. Ook dat is iets wat alleen maar aangemoedigd kan worden. Tevens draagt stoepkrijten bij aan het ontwikkelen van de fantasie en het creatieve talent van je kind. Daar zal je kind op latere leeftijd een hoop profijt van hebben. Daarom gaat stoepkrijt nooit uit de mode.

Puzzels

Kinderen zijn maar wat dol op het oplossen van puzzels. Dit begint al vanaf heel jonge leeftijd met zeer simpele puzzels, maar naarmate je kind ouder wordt zullen de puzzels ook moeilijk worden. Puzzelen is leuk, maar puzzels gaan ook met een aantal voordelen gepaard met betrekking tot de ontwikkeling van je kind. Zo verbetert het ruimtelijk inzicht door veel te puzzelen, en leert je kind ook beter om abstract na te denken door te proberen de puzzelstukjes in elkaar te plaatsen. Puzzels moeten niet onderschat worden. Ze leveren een grote bijdrage aan de intellectuele ontwikkeling van je kind.

Author

Comments are closed.