In de wintermaanden is het comfortabel om je eet- en drinkgewoonten net een beetje aan te passen. Er zijn namelijk verschillende winterse ingrediënten die je kunt toevoegen. Ook aan je koffie! Probeer het eens uit – hier zijn 5 winterse koffie bereidingen. Er is voor ieder wat wils.

Koffiecapsule met smaak

De makkelijkste manier om voor koffie met een winters jasje te gaan? Probeer koffiecapsules met een smaakje erin! Hier staat Dolce Gusto om bekend, en je hebt een heleboel smaken om uit te kiezen. Denk aan een romige latte macchiato of juist een warme chococino. Dat is smullen geblazen! En je hoeft er nauwelijks moeite voor te doen: eigenlijk hoef je enkel de capsule in het koffiezetapparaat te stoppen. Het beste van twee werelden komt op die manier samen: gemak én smaak.

Koffie met kruiden

Je kunt verschillende kruiden aan je koffie toevoegen. Heb je dit al eens geprobeerd? Stop er niet direct veel in, want dan kan het nogal overweldigend zijn. Maar een subtiele smaak van kruiden maakt je koffie heerlijk winters. Een veilige keuze? Voeg wat kaneelpoeder toe aan de melklaag op je cappuccino. Dit is een bekende samenvoeging. Maar je kunt nog meer in je koffie stoppen – of je het nu zwart drinkt, of met melk erbij. Denk aan kardemom, gember, kruidnagel en steranijs. Combineren is zeker mogelijk! Of voeg er juist een frissere smaak bij, zoals wat munt.

Koffie met drank

Wat ook bij de winter past? Koffie met drank erin! Dit is immers ook lekker verwarmend – heerlijk na een diner, als toetje. Denk aan een Irish coffee of een Spanish coffee: dit zijn bekende varianten. Je kunt eigenlijk veel soorten drank in koffie stoppen. Whisky, likeur, wodka of cognac, het is maar net wat je goed vindt smaken. Om het af te maken, kies je nog voor een toet slagroom aan de bovenkant! Al is dit natuurlijk geen vereiste.

Koffie met chocolademelk

Over slagroom gesproken: heb je al eens koffie met warme chocolademelk gecombineerd? Het klinkt misschien wat gek, maar het smaakt juist hartstikke goed. Het is eigenlijk de perfecte combinatie voor iedereen die de smaak van warme chocolademelk net te zoet vindt, en wel eens wil afwisselen met de bittere smaak van koffie. Je kunt de combinatie half-half maken, of juist kiezen voor net wat meer koffie of meer chocolademelk. En slagroom smaakt hier dus heerlijk bij: het maakt het net wat zoeter en romiger.

Koffie met siroop

Er zijn speciale siropen te vinden, waar je een scheutje van kunt toevoegen aan je koffie. Kies de smaak die je aanspreekt. Van hazelnoot tot chocolade, van karamel tot vanille. Je hebt maar een beetje siroop nodig, wat dus maakt dat je lekker lang doet met een fles. Nog een afsluitende tip: je kunt hier ook wat drank bij gooien, zoals we hierboven al benoemden. Dit zorgt namelijk voor een hemelse combinatie! Nog net wat zoeter, en daar houden we nu zo van in die koude, kille wintermaanden.

Author

Comments are closed.