Wil jij jouw gasverbruik graag verlagen? Bijvoorbeeld omdat je graag je steentje bijdraagt aan het milieu of omdat de wilt besparen op de kosten? Dan kun je kiezen om een douchetimer in jouw douche te plaatsen! Douchetimers zijn ontzettend handig om ervoor te zorgen dat jij korter gaat douchen en uiteindelijk minder gas verbruikt. 

Kies voor een goede douchetimer

Douchetimers zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan digitale douchetimers of ouderwetse douchetimers in de vorm van een zandloper. Doordat er zo veel keuze is, zit er altijd wel een geschikte douchetimer tussen die mooi staat in jouw douche. Kijk bijvoorbeeld eens op Happyshopper voor een mooie douchetimer. Het voordeel van een goede douchetimer is dat je gelijk kunt zien hoelang je al onder de douche staat en hoeveel tijd je nog hebt. De douchetimer herinnert je eraan dat je op tijd stopt met douchen, terwijl je toch voldoende tijd hebt om het lichaam en de haren te wassen. 

De voordelen van korter douchen

Veel mensen staan gemiddeld 8 tot 9 minuten onder de douche, maar er zijn ook veel mensen die zeker 20 tot 30 minuten onder de douche kunnen staan. Het is natuurlijk fijn om soms wat langer onder de douche te staan, bijvoorbeeld als je helemaal nat geregend bent of net uit de kou komt, maar vaak is 4 tot 5 minuten douchen meer dan voldoende. Als je iedere keer 8,5 minuut onder de douche staat, is dit in totaal ongeveer 1,5 dag per jaar. Door jouw douchetijd te halveren houd je veel meer tijd over voor andere activiteiten. Daarnaast bespaar je natuurlijk ook op het gasverbruik, aangezien er minder water verwarmd hoeft te worden. 

Bespaar meer water

Nog een voordeel van korter douchen is dat je er ontzettend veel water mee kunt besparen. Door jouw douchetijd te halveren en terug te brengen naar 4 tot 5 minuten kan een gemiddeld huishouden tot wel 20.000 liter warm water per jaar besparen. Dit is ontzettend veel water dat je niet meer hoeft te gebruiken. Al dit water hoeft ook niet meer opgewarmd te worden, waardoor je flink wat geld kunt besparen, gemiddeld rond de € 80 per jaar. Dit komt doordat je voor het verwarmen van water in verhouding erg veel gas nodig hebt. Alleen het verwarmen van de woning zelf kost meer gas. Wil jij dus geld besparen, evenals het milieu? Kies dan zeker voor een douchetimer.

Author

Comments are closed.