Ben je op zoek naar manieren om jouw gezondheid in de gaten te houden en wil je daarom een zelftest kopen? Dan kun je het beste goed kijken naar de varianten die er op de markt te vinden zijn. Er zijn namelijk een groot aantal opties beschikbaar, welke jou allemaal weer op een andere manier kunnen helpen. Hoewel ze soms net iets anders in hun werk gaan, geven ze jou wel allemaal een uitslag over het coronavirus. Maar hoe werken deze testen dan precies? Onderstaande informatie legt het voor je uit. 

De verschillende varianten bij een zelftest kopen 

Een zelftest kopen begint door te kijken naar de verschillende varianten. Zo zijn er varianten waarbij een deel van de benodigdheden al bij elkaar zitten, maar ook varianten waar je alles los van elkaar hebt. Je moet daarom goed bekijken hoe je de test op de juiste manier uitvoert en welke benodigdheden je allemaal uit het doosje moet halen. Je voorkomt hiermee dat je een stap overslaat. De bijsluiter legt jou precies uit hoe het allemaal in zijn werk gaat, waardoor je de juiste hulp hebt en een betrouwbare testuitslag in handen hebt. 

De stappen doorlopen van de test 

Een zelftest kopen gaat jou dan helpen aan een snelle uitslag. Je haalt de wattenstaaf door jouw neus, waarna je deze in de vloeistof doet. De vloeistof gaat reageren met jouw lichaamsvocht, waardoor er een goed mengsel ontstaat. Daarna druppel je dit mengsel op de teststrip. De vloeistof moet hiervoor op de S geplaatst worden, waarna deze langzaam door de strip verplaatst. Je ziet dan eerst het controlestreepje verschijnen, waarna een tweede streep verschijnt bij een positieve test. Binnen 15 minuten heb jij de uitslag al binnen en weet je of je jezelf moet isoleren van de buitenwereld. 

De voordelen van een goede zelftest 

Een zelftest kopen doe je dus voornamelijk om ervoor te zorgen dat je de testuitslag snel in handen hebt. Echter ga je er nog meer voordelen aan behalen. Denk hierbij als eerste aan de tijd die je bespaart doordat je niet naar een testlocatie toe hoeft. Daarbij hoef je ook niet lang in isolatie. Normaal gesproken dien je jezelf te isoleren vanaf het moment dat je de afspraak maakt tot aan de testuitslag. Doordat de zelftest zo snel verloopt, kun je dus gelijk weer aan het werk met een negatieve testuitslag. 

Author

Comments are closed.