Je herkent het vast wel: je zit in de woonkamer, kijkt om je heen en beseft je ineens dat je zin hebt om eens een frisse wind door te gooien. Je kijkt tenslotte al een poosje naar hetzelfde interieur en laten we eerlijk zijn, soms gaat dat een beetje vervelen. Niets geks, natuurlijk. Je kunt je woonkamer dan eens een makeover geven met bestaande en nieuwe spullen en andere simpele tips. In dit artikel leggen we het je uit!

1. Een andere kleur op de muren

Een van de makkelijkste manieren om je interieur een flinke makeover te geven is door je muren een nieuwe kleur te geven. Met een blik verf kun je gauw een nieuwe sfeer creëren in je woonkamer. Heb je altijd witte muren gehad? Dan zal het je verbazen wat een effect het heeft. Of misschien heb je nu wel een kleur erop zitten waar je op uitgekeken bent. Kies dan voor een nieuwe kleur en pas bijvoorbeeld je accessoires erop aan.

2. Het meubilair anders neerzetten

Een simpele en goedkope tip is je meubilair anders opstellen. Indien je de mogelijkheid hebt om te schuiven, kan het verplaatsen of draaien van je meubels een heel andere sfeer geven. Misschien kom je er wel achter dat het zo veel ruimtelijker staat. Wie weet, maar schuif en experimenteer een beetje. Ook de kleinste verandering kan net dat makeover effect geven.

3. Nieuw meubilair scoren

Heb je wat meer budget, dan kun je ook op zoek gaan naar nieuwe meubels. Misschien kun je die stoffige kast eens vervangen voor een stoere kast, of is het hoog tijd voor een nieuwe bank. Denk aan wat je mooi vindt en in je interieur past, maar kijk vooral ook naar een nieuwe stijl die je aanspreekt. Niets fijner dan de boel flink omgooien!

4. Tweedehands meubels opsporen

Tweedehands is hip, goedkoper en vaak een stuk specialer. Wil je unieke items of is je budget wat lager? Ga dan eens langs kringloopwinkels en tweedehands zaakjes voor een nieuwe stoel, bijzettafel of lamp. 

5. Accessoires

Tot slot kun je je accessoires eens omgooien, zoals kussens, dekens, lampen en vazen. Heb je alles in een bruine tint? Misschien kun je nu eens kiezen voor een groene tint. Creëer eenheid in je nieuwe accessoires en je woonkamer zal als nieuw aanvoelen!

Author

Comments are closed.