Het klinkt misschien een beetje ouderwets, houten speelgoed geven als kraamcadeau. Maar dat is het zeker niet. Zelf heb je als kind vast ook met speelgoed van hout gespeeld, bijvoorbeeld met blokken. Er zitten een hoop voordelen aan ten opzichte van speelgoed van een ander materiaal. Een knuffel wordt al snel gezien als een last-minute oplossing, als je niets anders kunt bedenken. Aan de andere kant: welk kind houdt er nu niet van knuffels? In dit artikel vertellen we je waarom knuffels en houten speelgoed nog steeds de beste kraamcadeaus zijn!

De voordelen van houten speelgoed

Zoals we al benoemden, heeft speelgoed van hout veel voordelen ten opzichte van ander speelgoed. Ten eerste is het natuurlijk erg robuust, het gaat niet zomaar stuk. Daarentegen komt zo’n 40% van het plastic speelgoed binnen een maand in de prullenbak terecht. Dat is toch zonde! Hout is een sterk materiaal en gaat niet snel kapot, ook als kinderen er wat ruwer mee spelen. Je kunt er dus erg duurzaam speelgoed van maken. Dat is ook meteen één van de redenen dat houten speelgoed milieuvriendelijk is. Daarnaast zijn er maar weinig grondstoffen nodig voor de productie ervan. Er wordt eigenlijk alleen hout, schroeven, verf op waterbasis en in sommige gevallen lijm voor gebruikt.

Naast het feit dat speelgoed van hout beter is voor het milieu en langer meegaat, is het vaak ook educatief voor kinderen van alle leeftijden. De fantasie en creativiteit van het kind worden veel meer gestimuleerd dan wanneer ze met felgekleurd plastic speelgoed spelen dat misschien ook nog geluid maakt. Dat laatste zorgt ook vaak voor overprikkeling bij jonge kinderen. Speelgoed zoals blokken geeft misschien in eerste instantie wat minder mogelijkheden, maar hierdoor wordt een kind gestimuleerd om meer mogelijkheden te vinden. Ten slotte het allerbelangrijkste voordeel: houten speelgoed is veilig voor jonge kinderen. Er zijn geen kleine onderdelen die gevaarlijk zijn als een kind ze in zijn of haar mond stopt. Hout wordt ook altijd behandeld met natuurlijke materialen, dus bevat dit speelgoed geen schadelijke stoffen. Op internet kun je veel leuke varianten vinden van houten speelgoed.

De voordelen van een knuffel als kraamcadeau

Het geven van een knuffel aan een baby is belangrijker dan je zou denken. Zo’n pluche beestje doet namelijk heel veel voor een jong kind. Een baby kan zich vanaf 7 maanden echt gaan hechten aan een knuffel. Hij biedt troost en steun als het kind het moeilijk heeft of bang of verdrietig is. Hij geeft houvast en helpt een kind zich comfortabeler te voelen bij nieuwe situaties. Veel kinderen spelen met hun knuffel ook situaties na die ze hebben beleefd om ze zo te verwerken. Er zijn enorm veel leuke en lieve knuffel beesten te vinden die perfect zijn als kraamcadeau!

Author

Comments are closed.