Organiseer jij binnenkort een feest en wil je graag duurzame keuzes maken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw evenement milieuvriendelijker te maken. Twee groene alternatieven die daarbij kunnen helpen zijn Circulware en Hardcups.

Circulware: de oplossing voor wegwerpservies

Wegwerpservies is een grote bron van afval op feesten en evenementen. Circulware biedt een duurzaam alternatief. Het servies van Circulware is gemaakt van gerecycled plastic en kan na gebruik ook weer gerecycled worden. Dit maakt het een circulair product dat bijdraagt aan een circulaire economie. Door het gebruik van Circulware, wordt er minder afval geproduceerd. Het materiaal is sterk en stevig, waardoor het gemakkelijk kan worden hergebruikt. Ook heeft Circulware een stijlvolle uitstraling en is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit maakt het een goed alternatief voor wegwerpservies en draagt bij aan een duurzaam evenement.

Duurzame drankjes met hardcups

Plastic wegwerpbekers zijn ook niet bepaald milieuvriendelijk. Hardcups biedt een duurzame oplossing: herbruikbare kunststof bekers die wel 500 keer kunnen worden gebruikt. Dit bespaart niet alleen afval, maar ook kosten voor het kopen en weggooien van wegwerpbekers. De Hardcups zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn eenvoudig schoon te maken. Dit maakt ze ideaal voor een feest waarbij veel drankjes worden geserveerd. Ook zijn de Hardcups verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor ze perfect aansluiten bij de sfeer van jouw feest.

Minder afval met herbruikbare rietjes

Rietjes zijn vaak gemaakt van plastic en worden na één keer gebruiken weggegooid. Een alternatief zijn herbruikbare rietjes van RVS of bamboe. Deze rietjes zijn niet alleen duurzamer, maar geven ook nog eens een chique uitstraling aan jouw drankjes. Door het gebruik van herbruikbare rietjes wordt er minder afval geproduceerd en draag je bij aan een duurzaam feest. De rietjes zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen keer op keer worden gebruikt. Dit maakt het een verantwoorde keuze voor jouw feest.

Geen verspilling met buffettafels

Op een feest wordt vaak veel eten geserveerd en blijft er vaak veel over. Hierdoor wordt er onnodig veel eten weggegooid. Door te kiezen voor een buffettafel kan je voorkomen dat er teveel eten wordt geserveerd. Gasten kunnen dan zelf opscheppen wat ze willen en zo blijft er minder over. Door het verminderen van voedselverspilling draag je bij aan een duurzaam feest. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om voedselrestjes te doneren aan een lokaal initiatief of organisatie die zich inzet voor voedselverspilling.

Afval scheiden met afvalbakken

Als je duurzaam wilt feesten, is het belangrijk om ook afval te scheiden. Plaats op verschillende plekken afvalbakken met verschillende compartimenten, zodat gasten hun afval gescheiden kunnen weggooien. Zo kan het afval worden gerecycled en verminder je de afvalberg. Door het plaatsen van afvalbakken zorg je ervoor dat jouw evenement duurzamer wordt en draag je bij aan een schonere omgeving.

Author

Comments are closed.