Een goede cv-ketel is een onmisbaar component in je woning. Je wilt er tenslotte het hele jaar lekker warm bij kunnen zitten en onder een warme douche stappen. Tegenwoordig zijn alle woningen voorzien van een combiketel: een losse cv-ketel en boiler in één apparaat. Wel zo handig! Toch kunnen er gauw problemen ontstaan als de cv-ketel niet goed onderhouden wordt. In dit artikel leggen we je daarom uit waarom het belangrijk is om een goede cv-ketel te hebben.

Een lager energieverbruik met een goede cv-ketel

Wist je dat je met een goede cv-ketel flink op de energierekening kunt besparen? Een cv-ketel van goede kwaliteit of goed onderhouden geeft namelijk een hoog rendement af. Dit betekent dat je je woning dan relatief goedkoop kunt verwarmen. De cv-ketel zelf bepaalt natuurlijk niet het energieverbruik, maar wanneer deze een hoog rendement heeft kun je wel geld besparen op je rekening. Een goede cv-ketel in combinatie met een vloerverwarming kan zelfs nog beter verwarmen dan klassieke radiatoren! Een goede cv-ketel werkt naar de behoefte van je woning: de isolatiewaarde, het verbruik etc. 

Een goede cv-ketel heeft een lange levensduur

Een cv-ketel is niet de goedkoopste aankoop voor je woning en daarom is het wel fijn als deze ook lang meegaat. Naast het lagere energieverbruik is het hebben van een goede cv-ketel goed voor een levensduur tot wel 15 jaar. Dat betekent dat je 15 jaar lang de kosten lager kunt houden. Ook is een goede en onderhouden cv-ketel belangrijk om koolstofmonoxide vergiftiging te voorkomen: iets wat levensgevaarlijk is voor de bewoners van het huis.

Is jouw woning toe aan een nieuwe cv-ketel? Kijk dan eens bij CVkoopjes.nl. Hier bieden ze kwaliteits ketels aan voor een goede prijs. En heb je advies nodig, schroom dan niet om contact met ze op te nemen. Zo weet je zeker dat jij straks de juiste ketel kiest voor jouw woning.

Author

Comments are closed.