De droom van iedere vrouw: een inloopkast. Een speciale plek waar je al je kleding en schoenen kwijt kunt én ook nog eens alles op je gemak kan zien en passen. Hang een spiegel op zodat je jezelf kan bekijken tijdens alle pasmomenten. Als je de ruimte hebt, kan er in principe in elke woning een ‘walk in closet’ gemaakt worden. Wil jij ook graag een inloopkast in je slaapkamer? Wij leggen je hieronder graag uit wat de voordelen zijn van een inloopkast. 

Overzichtelijk

Veel mensen denken dat een inloopkast alleen een luxe toevoeging is. Maar het is veel meer dan dat! Een inloopkast zorgt voor veel meer overzicht. In een kledingkast is er voldoende ruimte om al je kleding, schoenen en accessoires op te bergen. Al je kleding netjes én overzichtelijk in je eigen inloopkast. Wie wil dat nou niet? Vaak kiezen mensen er ook voor om er hun beddengoed te bewaren. Maak een kledingkast overzichtelijk door o.a. een kledinghangroede, legplanken, uittrekbaar broekenrek en functionele lades te plaatsen. Een belangrijk onderdeel van de inloopkast is verlichting. Je moet natuurlijk wel goed kunnen zien welke kleding, schoenen of accessoires je in de kast hebt liggen. Kies bijvoorbeeld voor verlichting met een sensor. Zodra je de inloopkast inloopt, gaan de lampen aan. Hoe luxe is dat? 

Je nieuwe kleedkamer

Door het plaatsen van een inloopkast creëer je je eigen kleedkamer. Je hebt voldoende ruimte om je aan én om te kleden. En hoe leuk is het om je nieuwe outfit uitgebreid te bekijken in je eigen kleedkamer? Een mooie, grote spiegel maakt je paskamer af. Plaats een bankje of een poef in het midden. Gebruik hem als bijzettafel of zitplaats. Zo lijkt jouw inloopkast op een professionele pasruimte in de winkel. Een ander groot voordeel is dat je geen extra kledingkasten in je slaapkamer hoeft te plaatsen. Hierdoor houd je meer ruimte over in je slaapkamer. 

Eigen ontwerp

In films zien we altijd de meest indrukwekkende inloopkasten en we dromen allemaal van zo’n unieke plek in huis. Gelukkig komen ze niet alleen in films voor maar kan jij ook geheel naar eigen wens een inloopkast op maat laten maken. Je bepaalt zelf het type inloopkast, de kleuren, het design en de verschillende kastgrepen. Je kan zelf ook een eigen inloopkast ontwerpen. Dit is een stuk betaalbaarder. Pak pen en papier erbij en begin met schetsen. Laat notitieboekjes bedrukken en pak je bedrukte pennen erbij. Teken de constructie van de inloopkast en werk hem af. Door zelf je handen uit de mouwen te steken bespaar je een hoop geld, kan je de inloopkast naar eigen wens maken én na afloop ontzettend trots op jezelf zijn.

Author

Comments are closed.