Een houtkachel kopen van Altech speksteen is een populaire keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een efficiënte en duurzame manier om hun huis te verwarmen. Speksteen is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn unieke eigenschappen, zoals de capaciteit om warmte langzaam af te geven en te absorberen. Dit maakt het bijzonder geschikt voor gebruik in houtkachels.

Wat is speksteen en hoe werkt het in houtkachels?

Speksteen is een soort gesteente dat voornamelijk uit koolstof bestaat en wordt gebruikt als brandstof in houtkachels. Het heeft een hoge warmtecapaciteit en kan langdurig warmte afgeven, wat betekent dat het geschikt is voor het verwarmen van een ruimte of gebouw. Speksteen wordt meestal in blokken of stukken verkocht en kan gemakkelijk in een houtkachel worden gelegd. Wanneer het wordt verhit, geeft het langzame, constante warmte af en kan het ook helpen om de luchtvochtigheid in de ruimte op peil te houden. Het is belangrijk om te onthouden dat speksteen alleen geschikt is voor gebruik in houtkachels die speciaal zijn ontworpen om speksteen te verbranden, omdat het anders kan leiden tot problemen zoals verstoppingen en lagere efficiëntie.

Hoe onderhoud je een Altech speksteen houtkachel?

Het onderhouden van een Altech speksteen houtkachel is relatief eenvoudig en kan helpen om de levensduur van de kachel te verlengen. Zoals met alle houtkachels, is het belangrijk om regelmatig te controleren of er geen vuil of roet op de speksteen is achtergebleven. Dit kan eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek of borstel. Het is ook aanbevolen om de kachel jaarlijks te laten nakijken door een professionele technicus, zodat eventuele problemen op tijd kunnen worden opgelost. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de kachel op de juiste manier wordt beladen met hout, zodat de warmte-uitwisseling optimaal blijft. 

Welke modellen van Altech speksteen houtkachels zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende modellen van Altech speksteen houtkachels beschikbaar om aan de behoeften van elke huiseigenaar te voldoen. Een van de populairste modellen is de Altech Aduro 9, een compacte houtkachel met een vermogen van 9 kW. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot ca. 150 m² en heeft een hoog rendement van 84%. Een ander populair model is de Altech Aduro 14, een krachtige houtkachel met een vermogen van 14 kW. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot ca. 220 m² en heeft een hoog rendement van 84%. Andere modellen in het assortiment van Altech zijn onder andere de Altech Aduro 1, Altech Aduro 4 en Altech Aduro 7. Alle modellen zijn voorzien van speksteenplaten voor een efficiënte warmte-uitwisseling en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen voor een lange levensduur.

Author

Comments are closed.