Met je schoolgaande kinderen ken je het fenomeen vast, de buitenschoolse activiteiten. Ontzettend leuk voor je kind om kennis te maken met sporten of activiteiten zonder dat je hiervoor meteen lid hoeft te worden van een club of vereniging. Als actieve moeder ben je vast weleens gevraagd om te helpen bij een dergelijke activiteit en dan kom je erachter waarom het een activiteit heet. Je bent veel in beweging en het is vaak gerelateerd aan sport of spel. Daarom hier wat tips voor de jonge moeder om je te goed te kleden tijdens dit soort buitenschoolse activiteiten.

Sportkleding

Kies vooral voor sportkleding want je bent hoe dan ook actief. Je moet de kinderen begeleiden, erachteraan als ze weglopen of bepaalde oefeningen voor doen. Je kan de fout maken door in je normale kleding aan te treden maar je komt er snel achter dat dit niet verstandig is. Haal je sportkleding uit de kast en vergeet je sport bh’s niet want die ga je nodig hebben al springend en rennend achter de kinderen aan. Het is ook verstandig om een passende broek te kiezen die makkelijk zit en die niet te warm is, je hebt vast wel ergens een sport leggings dames in de kast liggen. Perfect voor de buitenschoolse activiteit als je lekker mee wilt doen of de boel moet begeleiden. Zo ben je goed voorbereid op elke activiteit die gepland wordt en hoef je je niet druk te maken of je kleding wel past bij je activiteit. Een sportbh zit onder je kleding, dat ziet niemand. Een legging wordt tegenwoordig ook gewoon als broek gedragen dus ook als outfit buiten de activiteit om kan het prima.

Schoenen

Je zoekt sportschoenen die je kan gebruiken op verschillende ondergronden en voor verschillende sporten. De gemiddelde sneaker is hiervoor niet geschikt en het is ook zonde om die mooie sneakers te verpesten. Schoenen die je voor verschillende activiteiten kan gebruiken zijn trailschoenen, geschikt voor verschillende ondergronden, voor hardlopen of andere sporten en vaak waterdicht zodat je in het natte gras geen doorweekte sokken krijgt. Ga hiervoor naar een speciaalzaak voor wandelen en hardlopen en je komt erachter dat trailschoenen in alle soorten en maten te krijgen is. Het is een modeitem geworden die mensen ook prima in het dagelijkse leven dragen omdat ze nu eenmaal lekker zitten en gemaakt zijn om veel op te lopen en te wandelen. Een prima optie dus. 

Ter afsluiting

Laat je niet tegenhouden door externe factoren als het gaat om buitenschoolse activiteiten. Wat is er nu leuker om lekker actief met je kind en de vriendjes en vriendinnetje sporten en spelletjes te doen. De energie kwijt door lekker ravotten en er op een speelse manier achterkomen wat de favoriete sport is. Meld je gewoon aan bij de commissie van de school want hulp van ouders is altijd nodig om dit soort zaken op poten te zetten, die kan je niet aan de juf of meester alleen overlaten. Vele handen maken licht werk.

Author

Comments are closed.