Word je het maar niet eens met je partner over wat nu de mooiste naam zal zijn voor jullie kindje? Geen zorgen, jullie zijn niet de enige. Veel toekomstige ouders denken hier veel over na, en komen er niet meteen uit. Het is immers ook een belangrijke keuze waar je goed over na wil denken. De naam komt niet alleen op het geboortekaartje te staan, het kind zal deze naam de rest van zijn of haar leven dragen. Bovendien wil je natuurlijk het liefste dat jullie beiden een positief gevoel krijgen van de voornaam, alleen al omdat jullie hem iedere dag meerdere keren gaan uitspreken! 

Omdat we allemaal een andere smaak hebben, kan het zo zijn dat je geliefde wellicht heel andere namen mooi vindt dan jij, en bij jouw suggesties misschien lang niet zo enthousiast is als je had gehoopt. Lopen jullie vast in het proces babynamen en leidt het tot discussie? We helpen je graag met onderstaande tips!

1. Neem de tijd

Probeer je niet al te veel te fixeren op het nadenken over een geschikte naam en laat het sparren gerust ook even los. De beste ingevingen komen namelijk juist vaak spontaan, op het moment dat je met iets heel anders bezig bent. Wanneer je op de fiets zit, de krant leest of tijdens het douchen bijvoorbeeld!

2. Kies voor een naam uit jullie lievelingsliedje

Om een naam te verzinnen waar je beide iets mee hebt, kun je jullie gezamenlijke playlist of platencollectie eens doorgaan. Is er een liedje dat echt bij jullie samen hoort? Er zijn genoeg nummers met meisjesnamen in de hoofdrol, zoals bijvoorbeeld Lola, Madeleine, of Suzanne. Ook namen voor jongens zoals John, Sam of Jimmy komen voor in de muziek. Een naam met een verhaal dat symbool staat voor jullie liefde is immers een prachtige gedachte!

3. Ga voor de middenweg

Als jullie echt alle twee een heel andere naam mooi vinden, kun je gelukkig op meerdere manieren een compromis verzinnen. Je kunt bijvoorbeeld voor een tweede naam kiezen, of afspreken dat de vader de jongensnamen mag bedenken, of de naam voor jullie eventuele tweede kind. Ook kunnen jullie allebei een naamsuggestie onthouden, en bij de geboorte bepalen welke naam het allerbeste past. Vaak weet je het meteen wanneer jullie het kindje in de armen hebben.

4.Schrijf je favorieten op

In plaats van de hele dag door omstebeurt een naam te roepen, kunnen jullie ook even een rustig moment voor jezelf pakken en een lijstje maken met je favorieten. Dit geeft wat rust omdat je de mogelijkheden beperkt tot een notitieblaadje, en je kunt gelijk ervaren hoe de naam er geschreven uit ziet. Wissel vervolgens van lijstje en maak van je partners suggesties een top drie.

Samengevat: geef het proces de tijd en houd genoeg rekening met elkaar!

Author

Comments are closed.