Verhuizen is een van de meest stressvolle dingen om te doen voor een mens. Ga je binnenkort verhuizen? Dan is het verstandig om je verhuizing goed voor te bereiden. Denk aan een to-do lijst, spullen die je moet kopen voor de verhuizing, het huren van een bus of inhuren van een verhuisbedrijf. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om je verhuizing op rolletjes te laten lopen. In dit artikel geven we je daarom vijf van onze beste tips mee. 

1. Bereken je verhuis volume

Wanneer je gaat verhuizen is het verstandig om te berekenen hoeveel verhuis volume je zult hebben. Zo weet je namelijk hoeveel verhuisdozen je moet kopen. Ook als je een verhuisbedrijf gaat inhuren is het handig om te weten wat je verhuis volume is. Zo weten zij ook direct hoe groot de verhuiswagen moet zijn en hoeveel verhuizers ze moeten meenemen. 

2. Meubels opmeten, opruimen en inpakken

Voordat je gaat beginnen met het inpakken en inladen van je spullen en meubels, is het belangrijk dat je eerst eens gaat kijken wat je allemaal mee gaat nemen uit je huidige woning naar je nieuwe woning. Grote kans dat je spullen hebt die je eigenlijk niet eens mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Het is dus zonde om deze in te pakken. Vervolgens is het handig om de grote meubelstukken op te meten voor je ze gaat inladen. Zo kun je kijken hoe het zo tactisch mogelijk in de bus gezet kan worden.

3. Veilig jouw meubilair verplaatsen

Ga je grote meubelstukken verplaatsen? Dan is het raadzaam om een meubelhondje te gebruiken hiervoor. Zo weet je zeker dat je jezelf en je meubelstukken op een veilige manier verplaatst van de ene woning naar de andere woning. 

4. Uitpakken als alles is uitgeladen

Hoe groot de verleiding ook is om al direct uit te gaan pakken als de dozen worden neergezet, is het verstandig om deze dozen eerst in de desbetreffende ruimte waar de spullen horen neer te zetten vóór je ze gaat uitpakken.

5. Administratieve zaken regelen

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om je administratie op orde te hebben. Denk aan het inschrijven bij een nieuwe gemeente, je adreswijziging bij belangrijke instanties door te geven en je verhuizing aan je energieleverancier door te geven of een nieuwe contract afsluiten.

Author

Comments are closed.