Moeders verdienen veel meer lof dan ze meestal krijgen. Het wordt zo vaak als vanzelfsprekend gezien wat zij allemaal doen. Het is dan ook eigenlijk gek dat we ze maar één dag in het jaar in het zonnetje zetten. Toch is het wel dé manier om mensen over hun gevoelens te laten praten. Dingen te laten uiten die ze anders voor zich houden. 14 mei 2023 is het weer Moederdag. Dé dag dat alle moeders wat extra aandacht mogen krijgen.

Tijd om jouw moeder dus ook weer eens in het zonnetje te zetten. En misschien begrijp je die noodzaak nu je zelf moeder bent nog wel beter. Want wat kan het moederschap soms zwaar zijn. Daarom extra fijn om haar nu eens echt te verrassen. Maar alleen al het bedenken van Moederdag cadeaus wordt elk jaar lastiger. Niet omdat je haar vergeet, maar omdat het moeilijk wordt om origineel te blijven. Kan jij wel wat extra hulp gebruiken deze Moederdag? Maak dan gebruik van de volgende drie tips om echt iets speciaals te doen dit jaar.

1. Geef een persoonlijk cadeau

In de weken voorafgaand aan Moederdag liggen de schappen vol met de standaard dingen. Denk aan bonbons, bloemen, kaarten en ga zo maar door. Heel leuk om te geven én te krijgen natuurlijk, maar het zijn wel de dingen die uiteindelijk weer in de prullenbak belanden. Waar niks meer mee wordt gedaan. En dat is zonde, want Moederdag is juist de dag dat je jouw moeder volledig in het zonnetje kan zetten en echt iets waardevols kan geven.

En nee, dat betekent niet dat je heel veel geld uit hoeft te geven. Waarde zit hem niet in wat je er aan uitgeeft, maar in welke betekenis het heeft. Denk bijvoorbeeld aan een mooi sieraad met een gravure. Bijvoorbeeld de namen van haar kinderen en/of kleinkinderen. Of een mok met foto’s. Persoonlijke cadeaus doen het altijd goed.

2. Stel haar de vraag

Het lijkt misschien een beetje vreemd om gewoon te vragen wat ze zou willen. Maar dit is echt niet gek. Natuurlijk hoeft ze niet zelf een cadeau te bedenken, maar je kunt wel vragen hoe zij de mooiste Moederdag voor ze ziet. Wat is iets wat ze echt graag zou willen doen? Wil ze eten met de hele familie? Een dagje weg, enkel met haar kinderen? Of heeft ze andere plannen? Het antwoord kan je zomaar verbazen.

3. Laat haar een dag helemaal niets doen

Moeders zijn altijd druk. Dat kan je zelf waarschijnlijk ook beamen. Hoe fijn is het dan om eens een dag alles uit handen te nemen? Dat hoeft niet met Moederdag te zijn. Je kunt ook afspreken wanneer je langskomt om bijvoorbeeld het huishouden te doen, te koken en haar gewoon lekker te laten rusten. Zo heeft zij tijd om met een vriendin af te spreken, een hobby uit te voeren, een bezoekje aan de spa te brengen of fijn te kletsen. Een mooier cadeau bestaat niet.

Author

Comments are closed.