Gaat jouw kind binnenkort beginnen met zwemles, maar weet je niet zo goed wat je moet verwachten of hoe je het aan moet pakken? Dat kan ook erg spannend zijn. Er schieten misschien allerlei vragen door je hoofd, zoals ‘Wat moet ik allemaal meenemen naar de zwemles van mijn kind?’ Dat snappen we heel goed, want het is natuurlijk erg belangrijk en je wil alles goed regelen voor je kids. Om je op weg te helpen geven we je in dit artikel 3 tips om de zwemles een succes te maken!

1 Zorg dat je kind het niet koud heeft 

Het belangrijkste om rekening mee te houden bij een zwemles is uiteraard dat je er voor moet zorgen dat jouw kindje het niet koud heeft als hij of zij uit het zwembad komt. Neem bijvoorbeeld een warme kinderbadjas mee die ze meteen aan kunnen trekken na het zwemmen. Het liefst van fleece, want dit droogt lekker snel. Heb je liever dat ook de haren van je kind bedekt zijn, bijvoorbeeld omdat hij of zij snel verkouden wordt? Kies dan voor een fleece deken met capuchon. Zo kunnen ook de haren van jouw kind snel drogen zonder dat hij of zij last krijgt van tocht of andere koude lucht.

2 Neem je kind serieus

Biedt je kind weerstand of laat hij of zij duidelijk merken dat ze niet maar de zwemles willen of dat er iets anders is waar het kind zich niet prettig bij voelt? Neem het dan altijd serieus. Dit betekent natuurlijk niet per se dat je meteen toe moet geven aan wat het kind wil, maar het is wel goed om begrip te tonen voor wat je kind voelt en aangeeft. Ga met je kind in gesprek en zoek uit waarom hij of zij iets niet wil. Hiermee laat je zien dat je de gevoelens van je kind serieus neemt, waardoor hun zelfvertrouwen groeit!

3 Zorg dat je kind zich veilig voelt

Zwemles kan voor een kind ook erg spannend zijn. Ze komen in een groep terecht met kinderen die ze niet kennen en moeten iets leren dat ze nog nooit hebben gedaan van een vreemde. Dat is niet niks op die leeftijd, dus zorg dat je het echt samen doet en dat jouw kind zich niet alleen voelt. Kinderen voelen zich in een nieuwe omgeving vaak alleen veilig als ze de nabijheid van een ouder voelen. Zorg dus dat je niet teveel afstand neemt tijdens de zwemles, zodat jouw zoon of dochter met een veilig gevoel kan spelen en leren zwemmen. Zo is leren zwemmen voor jouw kind leuk en niet al te spannend.

Author

Comments are closed.